Тошко Йорданов: Бюджетът на първо място! (видео)

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов призова на брифинг в Народното събрание (НС) депутатите да се съсредоточат върху приемането на закони, които са важни, като актуализацията на бюджета за 2022 г.

,,Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост“, коментира той, цитиран от БТА.

„Този парламент явно ще си говорим през трибунки за известен период от време, докато не се успокоят нещата. Всички се упражняват и се опитват да си измият ръцете с нас. Ние колеги не сме в управляващата коалиция вече. Не сме част от това правителство. В парламента няма никакво мнозинство. Нито на опозицията, нито на някакви управляващи. От тук нататък ние нямаме никакъв ангажимент да изпълняваме задълженията на една или друга политическа сила“, коментира Йорданов.

По думите на Йорданов на председателски съвет тази сутрин се е настоявало депутатите да обсъдят избора на нов председател на парламента. Ива Митева (ИТН) обясни, че с колегата ѝ Любомир Каримански са разговаряли с временно изпълняващия длъжността председател на НС Мирослав Иванов, за да го убедят, че има по-необходими теми и неотложни точки за гласуване.

„Председателят не можа да вземе своето решение, както трябва да го вземе, каза, че ще го обсъди. Явно в обсъждането са преценили, че чисто популистки и пиарски е по-добре да не се съгласяват с нас“, каза още Ива Митева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.