Протест на ИТН: „Да отзовем предателите“ (снимки+видео)

„Има такъв народ“ протестираха пред ММС и призоваха отцепилите от партията депутати да напуснат НС

На 22 юни, сряда, структурите на ПП „Има такъв народ“ от страната се събраха пред Министерството на младежта и спорта, за да изразят несъгласието си с действията на отцепилите се от ИТН депутати.

“Тук сме защото настояваме хората, които вече не са в ИТН да напуснат парламента”, заяви Илияна Маринова, областен координатор за 24 МИР.

Тя отрече да е имало натиск членове на партията да присъстват на протеста.

“Тук сме, за да изразим нашата гражданска позиция, че не сме съгласни хората , които сме гласували да бъдат в парламента като част от друга партия”, каза Владимир Тимев, организатор на протеста.

Тимев също отрече да е бил притискан да участва и заяви, че “този протест е вътрешнопартиен протест”.

На протеста се събра множество от областни и общински координатори на ИТН от София, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Дупница, Варна, Кюстендил, Стара Загора и др.

Има Такъв Народ

На събитието присъстваха областния координатор на 24 МИР – Илиана Маринова, парламентарните секретари Петър Димитров (МРРБ) и Верослав Владимиров (Министерство на енергетиката), финансовият експерт Пламен Данаилов, енергийният експерт Благой Голубарев, Владимир Тимев – координатор на район „Възраждане“, Райна Евтимова – координатор на район „Витоша“, Явор Исаев – координатор на район „Връбница“, Калина Калева – координатор на район „Триадица“, Наско Смиленов – общински координатор на район „Студентски“, областният управител на област Плевен – Иван Янчев, областният управител на област София-град – Иван Кючуков, Цветелина Георгиева (координатор Ловеч), Александър Тодоров (координатор Варна), Тинко Василев (координатор Пазарджик), както и много други.

„Има такъв народ“

Насъбралото се множество разлепи на тротоара пред министерството снимките на Радостин Василев, Николай Радулов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов, Иво Атанасов и Кирил Симеонов и ги призоваха да напуснат НС.

„Тези седем човека са хората, които напуснаха парламентарната група на „Има такъв народ“, без да се съобразят с това, че ставайки народни представители в 47-о Народно събрание, те всъщност са избрани от името на партията, а не чрез мажоритарен вот. Затова е редно да освободят депутатските си места на хора, които са част от ПП „Има такъв народ“!“ – призоваваха хората от „Има такъв народ“.

Има Такъв Народ

В 19:00ч. структурите на „Има такъв народ“ отидоха и се присъединиха към протеста в подкрепа на „вота на недоверие“ към правителството на Кирил Петков, който беше организаран на площад „Св.Ал.Невски“.

Има Такъв Народ

ВИДЕОРЕПОРТАЖ ОТ СЪБИТИЕТО:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.