Алибито на Лена и Петков за Солун рухна след тази ФОТОБОМБА

Бившият председател на Народното събрание и политик от ГЕРБ Димитър Главчев показа кадър от въпросната вечеря на високо равнище, на която Министерски съвет твърди, че Лена Бориславова и Кирил Петков са присъствали в Солун. 

На снимката обаче двамата липсват.

Именно това констатира и Главчев във “Фейсбук”, който дори е маркирал двата празни стола. Той отбелязва: “Просто не е на тази вечеря” и добавя текстът, който оправдава двамата политици, изпратен в неделния ден от Министерския съвет.

“В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков УЧАСТВА в Солун във ВЕЧЕРЯТА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

Това заявиха от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиерът Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с правителствен самолет.””

Че Кирил Петков не е на срещата на евролидерите в Солун става ясно и от видео кадри от кръглата маса (работна вечеря) на SEECP (Срещата на върха на процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа), публикувани от „Съвета на Европа”.

На клипчето се виждат кадри с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел президента на Сърбия Александър Вучич, но от премиера Петков и Лена Бориславова няма и следа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.