Правителството сваля часовника на дълга

Ние от БГ Мрежа следим с интерес политическия живот в страната. Будни граждани алармираха, че прословутия “Часовник на дълга”, който дълго време висеше в центъра на София, вече е свален. За това потвърди и самият бивш вицепремиер от кабинета „Сакскобургготски“, Николай Василев.

Самият часовник беше разположен на балкона на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Г. С. Раковски“ диагонално срещу Военния клуб от консултантската инвестиционна компания „Експат Капитал“.

Николай Василев заяви, че устройството, което отчита нарастващия държавен дълг в страната, е предизвикал небивал интерес сред гражданите. Но също така и “интереса” на сегашните властимащи. “Продължаваме промяна” напълно в духа на името си, продължават с пълна сила промените, за жалост безуспешни в нашата мила страна. Защото по този начин страната ни се придържа към недисциплинирана бюджетна политика, която дълго време ще ни държи извън еврозоната.

По думите му, Министерството на културата му е изпратила “напомняща честитка”, че неудобния часовник “уврежда” сградата. Той твърди, че именно в часовника, новите властимащи виждат тиктакащата бомба, която може да ги свали от власт, защото твърде непрозрачно харчат държавните пари на данъкоплатците. Но така или иначе този часовник за краткия си живот, успя да събуди интереса на гражданите в столицата.

Николай Василев сподели през “БГ Мрежа”, че ще продължи борбата си докрай срещу непрозрачната политика на “Просто Киро” и щом получи разрешителното, ще се погрижи отново часовника да си отиде на мястото.

Към момента часовникът показва, че българският публичен дълг е над 31 млрд. лева. Прогнозата на експерти е, че той расте средно с 362 лева на секунда, или с 31,25 млн. лева на ден. Разделено на около 2 млн. семейства, всяко семейство средно дължи над 15 хил. лева, изчислява часовникът. Той призова правителството да се ориентира към придържане на връзките си със Запада и обръщане на гръб на сегашна Русия, която никога не е била приятел на страната ни, а е гледала само да навреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.