PayPal въвежда криптофункции в сайта си

Въпреки драстичния спад в цените не само на биткойна, но и на различни популярни виртуални “валути”, редица големи играчи от IT сектора, вярват в бъдещето на тази платежна система. Въпреки, че Международният валутен фонд отказва да признае криптовалутите като стабилна валута и защита срещу бъдещи инфлационни рискове. Но това не спира популярната платформа за парични преводи “PayPal” да заложи именно на новата “валута”.

Затова може би не е изненада, че компанията обяви, че ще позволи на потребители да търгуват на криптоборси. За повече гъвкавост е предвидено и потребители да имат възможността да изпращат на близки и роднини криптотокени. За момента платформата е ограничена до биткойн, етер, лайткойн и биткойн кеш. Освен това за повече удобство на потребителите, платформата позволя те да прехвърлят средствата си към други криптоборси като например “Coinbase” и “MetaMask”. Нещо, което повечето подобни платформи не позволяват.

Главният изпълнителен директор Дан Шулман вярва, че светът ще остане критичен през следващите години към криптовалутите. Според вицепрезидента на “PayPal” Фернандес да Понте, въпреки тежката пазарна криза в момента, „значителна част от търговията ще се осъществи чрез дигитални валути“, а за улеснение на клиентите, платформата няма да ги таксува за транзакциите с криптовалута. Това именно може да подкопае бъдещето на платформата, като блокчейн търговец.

Въпреки, че през последните седмици, множеството виртуални валути претърпява сериозен срив, те все още се виждат като алтернатива от множество търговци и големи фирми, особено в сферата на луксозната търговия.

По този начин ще се улесни процеса на търгуване, а освен всичко и ще бъде доказателство, че светът е готов да приеме криптовалутите като нещо нормално, въпреки сегашната пазарна тенденция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.