Убити щъркели в кв. Бенковски (видео)

Щъркелите завръщайки се всяка пролет в кв. Бенковски са популярно явление, което жителите на квартала наблюдават с интерес и разглеждат като олицетворение на възраждането. А щъркелите завърнали се през март месец вече отглеждат своите малките.

До тази неделя едно младо семейство щъркели се радваха на своите рожби, но граждани сигнализираха, че вчера са намерили разрушеното им гнездо, а техните малки мъртви.

Хората обвиняват общинската управа и ЧЕЗ, които преди време са сложили метални стойки за гнезда на птиците. Но също така е възможно и човешка намеса. „При последния вятър изпопадаха дървета, клони и покриви, а от двайсет щъркелови гнезда нито едно не падна“, коментират жители на квартала.

Във видеото ясно се вижда обърнатата метална стойка, основа на глездото

Изпратен е сигнал до РИОСВ-София, Зоополицията и е наредена е вътрешната проверка в Електрохолд, на която ще установят имало ли е техни технически екипи на мястото при убитите щъркели.

Убити щъркели в кв. Бенковски

Майката останала сама…

Жители на кв. Бенковски споделят, че не за първи път стават свидетели на подобна тъжна гледка. Надяват се, че този път причината ще бъде открита и виновните ще понесат съответната наказателна отговорност.

 

БГ Мрежа следи случая!

 

Видео: Тодор Гемишев/facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.