Слави Трифонов: Всичко е въпрос на морал! Слагам край на коалицията и на тази агония! (видео)

По повод напускането на министрите от ПП „Има Такъв народ“ от днешното пленарно заседание, заради изключително лошото представяне на бюджета от министъра на финансите Асен Василев, Слави Трифонов илзеле със специално изявление.

„Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония”, обяснява той.

Според лидерът на ПП „Има Такъв Народ“ в коалицията се водят различни политики граничещи с национално предателство.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея, са две – Северна Македония и фактът, че в държавата вече няма пари. По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от политиката на Министерството на външните работи, на парламента и политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента”, мотивира се лидерът на ИТН.

„Парите в държавата свършиха. Покрай Асен Василев „хвърчат едни милиарди“ и това е ужасяващо. Имам достатъчно вътрешна информация, че НИКОЙ не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България – 9 милиарда лева за един месец. Четири милиарда се ИЗТОЧИХА от енергетиката. Зърно няма, и милиард и двеста милиона няма. Водят нас и държавата към фалит“, категоричен е Трифонов.

„Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички ползи на властта. Че то сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев”, разяснява Трифонов.

„Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати!“, каза Слави Трифонов в свое специално изявление в медиите.

„Доброволно излизам от управлението! От днес изтеглям министрите на „Има Такъв народ“ и слагам край на тази коалиция и на тази агония!“, заключава председателят на ПП „Има Такъв Народ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.