Задържаха петима за крупна кражба в Банско

Криминалисти установиха и задържаха петима за крупна кражба от жилище в Банско

Съвместни оперативно-издирвателни действия са проведени под надзора на РП-Благоевград във връзка с извършена на 8 март кражба на сумата от около 350 000 лв. и около 200 грама златни накити от къща в Банско. В хода на работата по случая  криминалистите установили начина на проникване в жилището, както и механизма на извършване на престъплението.

Проведени са множество огледи и беседи. В рамките на проведеното активно разследване е установена самоличността на четирима мъже, действали в съучастие според разпределените функции – двама от тях са фактическите извършители на кражбата, а другите двама са помагали.

При предприетите процесуално-следствени действия – претърсване и изземване от жилищни имоти, моторни превозни средства и офис, са намерени около 20 000 лв. от откраднатата сума и значителна част от златните накити. Вчера сутринта за срок до 24 часа са били задържани 53-годишен от София, 41-годишен от Монтана, двама мъже на 40 и 41 години и 35-годишна жена, и тримата от с. Яхиново, община Дупница. На четиримата мъже е повдигнато обвинение и са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.