Microsoft влиза в готварския бизнес

В последните години компанията Microsoft се заема с разработката на нов и иновативен продукт. Не, не става въпрос за ново поколение конзоли или компютър. А за продукт в сферата на,.. готвенето! Компанията иска да промени начина по който потребители готвят.

Подобен метод вече е внедрила в кухнята на централата си в Сиатъл. Оказва, се че не колите или някоя индустрия са най-големите замърсители и ползватели на вредните въглища. А става въпрос за кухните. Именно те консумират най-голямо количество въглища.

Като компания с голям брой служители, тя има задължението да се грижи за прехраната им. По данни, близо 50 000 служители се изхранват годишно. Затова компанията се опитва да гледа към едно по-зелено бъдеще. В опит да посреща ежедневните си нужди, от Microsoft са изградили геотермална система, захранваща кухнята. Тук на помощ им идват специалистите от “Jade Range”.

Двете компании протягат ръце за съвместно сътрудничество, за да проектират ново поколение специални уреди. Инсталирани са над 400 уреди, способни да приготвят разнообразни ястия. Но едно ястие е нищо без перфектен тиган.

Той е от особено значение за майстора-готвач. Изключвайки магията на пламъка и огъня и разчитайки само на електричество, приготвените ястия не се различават по нищо от обичайните. Разбира се служителите са най-добрия избор за тестване на новите ястия. След като опитали предложените им ястия, никой от тях не можел да различи, че ястието им е приготвено по различен от обичайни начин.

Компанията планира не само бъдещо разширяване на сградата си, но и обособяване на нови места за хранене. Понеже всеки служител има уникални умения и вкусови предпочитания, ще се разчита именно на новата технология. Тя е призива към хората да обърнат внимание на едно по-екологично бъдеще, без въглища и вредни емисии. Остава само отворен въпросът, дали “тиганът” няма да е новият така желан технологичен подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.