Пекарната, която трета година приготвя козунаци за нуждаещи се

На фона на предстоящите Великденски празници е важно да си припомним, че когато започнем да правим добро с увереността на навика, едно приповдигнато вътрешно чувство ще ни следва неизменно. За трета поредна година инициативата „Висящи козунаци“ на Дарин Стойков от пекарна „Даро“ на ул. „Ангел Кънчев“ ни дава повод да придадем допълнителен смисъл на празниците. Тази година тя е насочена към раздаване на безплатни козунаци на жени и деца от Украйна, които са намерили спасение от войната у . „Висящите козунаци“ ще отидат за бежанския център на СУОБ „Мати Украйна“и „Грийнпийс България“.

От пекарната по традиция не бяха обявили публично инициативата до скоро, защото винаги разчитат някой сам да прояви интерес и по този начин другите да последват добрия пример. И тази пролет, по силата на доброто, един благороден жест провокира верижна реакция и мнозина избраха да подкрепят тези, които имат най-голяма нужда по празниците. Всеки, който отиде в пекарната, може да си вземе козунак или да предплати такъв за хора в нужда.

През изминалата година инициативата достигна до над 126 души в нужда и им подари внимание. Добрата новина е, че този Великден бройката има шанс да бъде дори по-голяма и да зарадва повече хора! Във време, в което мнозина избират да критикуват останалите от пиедестала на своя равнодушен компютър, винаги можем да направим добро дело, с което да направим живота си по-топъл, по-стойностен и хубав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.