Министър Василев с добра новина за българския спорт (видео)

Министерството на младежта и спорта и правителството има намерението да реновира напълно спортния комплекс „Червено знаме“ в автентичния му вид. Визата от 6 април 2022 г. за проектиране вече е налична в ММС. 4-те месеца от встъпването на длъжност на министъра и неговия екип бяха достатъчни.

Добрата новината дойде лично от спортния министър Радостин Василев във Facebook. Той публикува видео от комплекса, където инспектира хотела и съоръженията около него заедно със своя екип. Василев сравни „Червено знаме“ с „нещо, наподобяващо Чернобил“.

„Не съм първият, който идва тук. Не съм първият, който ви показва ситуацията, но сигурно ще съм първият, който ще направи реално постъпления това нещо да не е в този вид, в който е. Не мога да повярвам, че в България няма отговорни институции и министри за тази разруха. Вече имаме визия за проектиране на „Червено знаме“. Това ще бъде дом на спорта, какъвто е бил – без молове, без дискотеки. Средствата за проектиране и изграждане са осигурени от правителството“, обяви министърът.

„Ние не просто търсим проблемите, измамите и действията на предишното ръководство, а искаме да възстановяваме спортните центрове, където да се раждат българските спортисти!“, коментира Василев.

 

Повече във видеото:

Комплексът е собственост на ДСО „Червено знаме“ до обединението с ЦСК „Народна армия“ в края на 1963 г., когато става собственост на ЦСКА. Към 1963 г. има стадион с капацитет 8000 места. През 1985 г. е изграден плувният комплекс, където през същата година се провежда европейско първенство по плуване.

През 1988 г. комплексът разполага с хокейна площадка с трибуни за 500 човека, ледена площадка за фигурно пързаляне, лекоатлетическа писта, зала за джудо, затревено футболно игрище с трибуни за 1000 души, тренировъчно футболно игрище, зала за спортни състезания с трибуна за 500 души, покрито стрелбище за пневматично оръжие, зали за спортна и художествена гимнастика, хандбални игрища, медицински център за лечение и възстановяване на състезателите, хотел с леглови фонд за 100 души и ресторант.

Към 2010 г. комплексът разполага със затревен футболен стадион с една централна трибуна, маломерен терен на сгурия, волейболна зала. административна сграда, няколко помощни съоръжения, два външни плувни басейна, кула за скокове, закрит плувейн басейн с олимпийски размери, трамплини, тенис корт, фитнес, сауна и хотел. Използва се от ДЮШ на ФК ЦСКА, ВК ЦСКА и от плувните отбори на ОСК ЦСКА.

Футболният стадион и маломерният терен са разрушени през 2010 г. за построяването на зала „Арена Армеец“. Плувните съоръжения са затворени през 2012 г. и тънат в разруха. Към момента единственият работещ обект от комплекса е волейболната зала „Васил Симов“. В момента базата е собственост на фирма „Сердика спортни имоти“, която е 100% собственост на Министерството на спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.