Времето / 10-11 март

Прогноза за 10 март:

През нощта облачността ще бъде значителна в западните и централни райони. Там на места ще превали слаб сняг. Разкъсвания и намаления ще има над Източна България.

Ще духа до умерен вятър от север и североизток и с него отново ще нахлува по-студен въздух от Арктика.

Минималните температури ще са от -6 до -2 градуса.

През деня ще бъде облачно, студено и ветровито. Ще превалява слаб сняг. Дневните температури ще са от около 0 до 5 градуса.

На континента топло, но облачно, ще бъде по западните брегове. Слънчево, с по-ниски от обичайните температури ще остане в голяма част от Централна Европа. Над източната част на континента се спуска студена арктична въздушна маса. На Балканите ще бъде ветровито, със слаби валежи предимно от сняг, в южните части — от дъжд  и сняг.

Студено, с температури до около минус 10 остава в Украйна и Южна Русия.

 

Прогноза за 11 март:

Предстои поредно ултраарктично нахлуване. Така наричаме нахлуванията на студен въздух, идващ от района на Карско море в Северна Русия и Ледовития океан..
Тази нощ облачността ще бъде значителна. В Източна България ще духа умерен и силен вятър от север.
Слаб сняг ще превали на места в северозападните райони и около планините.
Утре сутрин ни очакват януарски температури от -9 до -4 градуса.
През деня облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над западните райони. Слаб сняг ще превали  на места в планините и по Черноморието.
Ще продължи да духа умерен, в източните райони — временно силен, вятър от север и ще засилва усещането за много студено време.
Дори мартенското слънце трудно ще вдига температурите и дневните също ще бъдат с януарски стойности, от -2/-3 до плюс 3 градуса. Малко по-високи може да бъдат в района на Сандански.
В Европа меко, но облачно и дъждовно, е на запад. В централните части на континента има повече слънце, но температурите ще бъдат под обичайните за март. Много студено, със слаби превалявания от сняг, ще бъде на Балканите, а в Турция, освен ниски температури, ще имат и снеговалежи в по-голямата част на страната.
Слънчево, но с отрицателни температури и през деня, ще остава в Украйна и европейската част на Русия.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.