Красен Кралев купи агенция и радио „Фокус“

Фирма, близка до двукратния министър на младежта и спорта на ГЕРБ Красен Кралев, е купила медийната група „Фокус“. Сделката е станала преди около седмица, но все още не е официално оповестена.

Цената не се споменава, но според наш източник се касае за около 3 милиона лева. Преди година „Фокус“ бяха обявени за продажба, а първоначално поисканата цена беше малко над 8 милиона лева. Към информационната агенция и радио имаше апетити от медийната група около „България он еър“, свързвана с ТИМ, но до сделка така и не се стигна.

Същевременно агенция и радио „Фокус“ среща сериозен недостиг на оборотни средства в последната година и половина, след смъртта на основателя си – журналиста Красимир Узунов, известен като Поручика. Той си отиде през февруари 2019 г. и малко след това остър финансов дефицит обхвана медиата. Тя бе управлявана от наследниците на Поручика, но очевидно те не успяваха да се справят с финансирането и скоро след това я обявиха за продажба.

Мераклии дълго липсваха, но изненадващо преди около седмица групата е била придобита от дружество, свързвано с бившия спортен министър Красен Кралев.

 

 

Източник: lupa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.