Остава месец до премиерата на Far Cry 6. Какво да очакват геймърите?

След като по-рано през тази година в интернет се появи информация за новия франчайз на Ubisoft от поредицата Far Cry, озаглавен Far Cry 6, сега вече от компанията представиха повече информация за самата игра и официалната дата на излизането й.

Играта ще пренесе геймърите в един огромен свят в измислената карибска държава Yara, който се оказва, че ще е един от най-големите досега от всички други поредици. Играчите ще попаднат на различни разнообразни терени – от пъстрата обстановка на Хавана, през гъстите непроходими джунгли и накрая до слънчевия плаж.

Тук нещата могат да се объркат по възможно най-неочаквания начин. Главната ви цел е Антон Кастиьо, в чиято роля се превъплъщава Джанкарло Експозито, които превръща живота на мирните граждани в тропически Ад.

Както и в предните поредици, така и тук отново играчите ще имат един прекрасен отворен свят, с чудесна графика, като този път разработчиците са наблегнали на партизанските действия за решаване на проблемите, като се очаква тази игра да предложи една от най-големите карти от всички в поредицата. Трябва да се отдаде и заслуженото на обстановката – гъсти непроходими джунгли, слънчеви плажове и очарованието и красотата на Острова на революцията Куба.

Far Cry 6 first person

Историята

Тук ще играете в ролята на Дани Рохас, който мечтае да отиде в Америка и да започне нов живот. На прощалното си парти е направил грешката да покани и Кастиньо, които вижда идеалния момент да убие Рохас. След като избива приятелите му младият войник е принуден да се превърне в партизанин, за да се бори за свободата на народа си.

Тук тиранина Антон представя себе си пред жителите на острова като единственото им спасение от икономическата криза и той е този, които може да реши всичките им проблеми.

Самият Антон, който е роден на острова става свидетел на смъртта на баща си преди 50 години и се опитва сега да предаде възгледите на сина си Диего, за да могат заедно да изградят един нов и различен свят за жителите му.

Играта набляга на стелт режима. Няма шанс да се правите на Рамбо и с лекота да минавате като танк през дузина противници. Сами ще решите каква тактика да използвате – с оръжие в ръка и смело напред, ще подкупвате гардовете на Кастиьо или ще се слеете с местното население. Новост в тази игра е, че щом бъдете забеляни, лошите няма да бързат да ви обградят и унищожат. Тук играчите трябва да играят на първо място с ума си и след това да са на принципа “вървиш и стреляш”, защото няма да могат да разчитат първоначално на богат арсенал от оръжия.

В помощ ще имате обаче животинския вид. Като най-добрият от всички май ще се окаже сладкия дакела с инвалидната количка на колелца, но не бързайте да го отписвате- той е само за заблуда на врага.

Запознайте новите си “приятели” и с крокодила Гуапо, който определено не е вегетарианец и с радост ще се включи със своя кулинарна “революция” изяждайки някой и друг враг в името на общата кауза.

За да пренесе геймърите в колкото се може по-реалистична атмосфера, екипа на Ubisoft  е посетил специално Куба, където са разговаряли с бивши революционери, благодарение на които разработчиците успяват да почерпят действителна информация и да създадат напълно реална игра.

Оръжията

Около острова ще имате възможност да се сдобиете с различни оръжия, както и модове, с които ще можете да правите подобрения, за да нанасяте повече поражения върху враговете си – например с бронебойни патрони или токов удар.

Дрехите също имат важно предназначение – някой ти помагат да се справиш с пламъците, които обхващат тялото ти или те предпазват от отровните растения. Гръдната броня пък има силата да увеличиш скоростта на презареждане при движение или намалява времето за възстановяване.

Кога да очакваме играта?

На 7 октомври играта ще е налична както за компютрите, така и за различните гейминг платформи – Xbox и Playstation 5, така, че геймърите много скоро ще имат възможност да се насладят с пълна сила на играта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *