Бившият мъж на Радост Драганова проговори и я навърза с Цацаров! (ВИДЕО)

Заплахи за живота, драстично влошено здравословно състояние, довело до инвалидност, арести, изнудване и натиск. Така накратко изглежда гледната точка на Явор Златанов – съдружник с баща си Илия Златанов в асансьорните заводи „Изамет“ и липсващият досега глас в историята за прокурорската мрежа „Осемте джуджета“, ръководена от бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров-Петьо Еврото.

Преди повече от година Антикорупционният фонд в поредица от няколко епизода разказа как в опит да разреши спор за активите на групата дружества „Изамет“ в своя полза Илия Златанов се обръща за съдействие към Петьо Еврото. Според неговите твърдения на среща в ресторант „Осемте джуджета“ Петров му обещава бърза намеса на прокуратурата в негова полза. Скоро след това Явор Златанов, майка му и сестра му са задържани по дело на Специализираната прокуратура като част от организирана престъпна група. В интервю, чиято първа част беше излъчена в понеделник (4 октомври) пред Николай Стайков и бившия прокурор Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд, Явор Златанов разказва детайли за изнудването да прехвърли дяловете си в семейния бизнес на фирми на съпругата на бившия магистрат Петьо Еврото, какво се е случило с неговите иззети лични активи (пари в брой и злато) за над 5 милиона лева, както и как лекари са били заплашвани като част от натиска.

От времето, прекарано в ареста, здравословното му състояние се влошава сериозно (единият му бъбрек е премахнат, а другият не функционира напълно и той е с голяма степен на инвалидност). Явор Златанов приема, че това е било част от натиска към него. В разговора много често казва, че организираната престъпна група е на Петьо Еврото и на Илия Златанов, като в примери споменава имената на бившия и на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Добилото широка популярност разследване на Антикорупционния фонд – „Осемте джуджета“, получава своето продължение.

Явор Златанов, който е съсобственик на най-голямата компания за производство на асансьори у нас, а и на Балканите, прави нови скандални изявления.

Той прави и скандално твърдение за бившият главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ – Сотир Цацаров и бившата си жена тв водещата Радост Драганова.

Твърдението е от личен характер и засяга и малката им дъщеря, затова се въздържаме да го публикуваме като текст, но може да го видите в клипа на АКФ веднага след 30 минута.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *