Бербатов: След 16 години без резултати във футбола е време да се даде път на нещо ново

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов заяви, че след липсата на резултати в продължение на 16 години, откакто Борислав Михайлов е начело на организацията, е време да се потърси промяна.

Общо шестима души ще спорят за най-високия пост в българския футбол на конгреса на 12 октомври.

Кой от кои клубове е издигнат (справка – БФС)
Борислав Михайлов
 – Локомотив 1929 (София), Марек 1915 (Дупница), Хебър 1918 (Пазарджик), Левски 2020 (Лом), ОФК Бдин 1923 (Видин), Балкан 1929 (Ботевград), Локомотив (Мездра), Левски-2005 (Крумовград), Банско Тийм (Банско), ОФК Костинброд 2012, Елешница (Васкево), Металург-1957 (Перник), ФК Аксаково, Черноморец 2003 (Бяла), МФК Тича (Варна), ФК Брацигово, ОФК Хасково, ФК Пловдив 2015 и Локомотив (Дамяница)
Димитър Бербатов – ЦСКА, Пирин, Берое, Места (Хаджидимово), Беласица (Петрич), Победа 13, Ком (Берковица) и Локомотив (Каспичан)
Христо Порточанов – Сините камъни (Сливен)
Христо Христов – Марица (Пловдив)
Ивайло Дражев – Векта (Пловдив)
Георги Захариев – Пирдоп

„Нека да не забравяме, че основният проблем на БФС е, че настоящото ръководство няма стратегия, така че няма и реална представа какво са постигнали и какво не, и какво искат да постигнат. Именно затова ние ще въведем лимит от максимум три мандата – 12 години, в които могат да управляват даден изпълком и президент“, каза Бербатов пред „Тема спорт“.

По думите му, ако спечели, ще е необходима поне една година за въвеждане на административни промени в самата федерация.

Според Бербатов ключов въпрос е този за изготвянето на футболна карта на България. „Идеята е да се знае във всяко едно кътче на страната с каква материална база разполага дадения клуб. Колко деца и мъже развиват, от какво имат нужда. Чак тогава можем да седнем с държавата и да говорим за общи приоритети за подобряването на материалната база. А сега се правят терени на парче, без никаква стратегия. Някои от тези терени се стопанисват от хора, които имат семейна връзка с част от ръководството на БФС.“

Бившият нападател заяви пред „Спортал“, че се е променил и е над деленето между клубовете. По думите му е необходимо БФС да се ръководи от хора, които работят за доброто на футбола. „Казах на ЦСКА и на всички, които ме издигнаха: „Хора, благодаря за което, това е доверие, няма да го предам, но това не означава, че съм длъжен по някакъв начин. Това трябва да е ясно. Ако не е, моля ви, не ме издигайте.“

Бербатов добави, че най-силният му коз е екипът му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *