ФУРОР: 16-годишна българка с четири ДА от журито на италианския X-Factor

Никол Паласчева e добре позната на българската публика

 

16-годишната българка Никол Паласчева направи фурор и изправи на крака журито в италианския вариант на най-популярното музикално реалити предаване “X-Factor”.

И четиримата съдии се обърнаха на изпълнението на Никол. То беше съставено от лидера на Afterhours – Мануел Агнели, рапъра Hell Raton, италианската певица EMMA и световно известният MIKA, който през 2007 г. разби класациите с тоталния си хит „Relax, Take It Easy“.

Но освен журито и публиката остана запленена от таланта на българката. Сред публиката бяха издигнати плакати с псевдонима й “Nika Paris”, с който тя от години е известна и работи на Ботуша.

Един от най-известните музикални журналисти в Италия – Микеле Монина пусна tweet „Момичето от България печели, вие сте свидетели!“.

Продуцент и музикален ментор на младата българка е живеещата от дълги години в Италия Дарияна Куманова.

Тя разказва, че е забелязала Никол още като малка, едва 9-годишна на пореден музикален формат, на който е била жури. Остава впечатлена от таланта и перфектното владеене на френски език. Тогава нашия талант се явява в шоуто с песен на ZAZ и през годините Никол е насърчавана да развива таланта си. Когато Куманова има възможност пътува и до Италия, където двете често се виждат и комуникират, като ментора и дава насоки за развитие на музикалния и талант.

16-годишна българка предизвика фурор в популярно музикално шоу в Италия - Ladyzone.bg

Самата Никол се занимава с музика още от 4 годишна, когато започва с пиано, на 6 годишна възраст започва да композира, а вече от 16 годишна възраст започва сериозно да се занимава с композиране.

През последните две години Никол работи по метода “пълно потапяне”, което и спомага да развие още по-пълноценно таланта и гласа си, като до момента българския музикален талант има завършени 10 авторски песни.

Младата ни надежда не е непозната за българската публика след като през 2014 година участва в реалити шоуто на Нова тв “Големите надежди”, а по-късно беше част от селекцията за детската “Евровизия”.

В Италия Ника спечели първата награда на конкурса „Поп, рок, джаз лаборатория“ и третата награда на „Sanremo junior“.

Никол Паласчева на 10 години:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *