Ученици от Перник под карантина, 21 учители с коронавирус, тръгват проверки за спазване на мерките

12 паралелки от 2-ри до 12-ти клас на територията на област Перник са под карантина заради положителни проби за коронавирус. Дистанционно учат 275 от общо над 11 100 ученици в региона. Под карантина са и една група в детска градина № 14 в Перник с 11 деца и една яслена група в град Брезник. В училище се връщат две паралелки, чиято карантина е изтекла.

Най-много – 220 са обучаващите се в електронна среда ученици в Перник. В община Радомир дистанционно учат 20 деца, в Трън-18 и в Брезник-17. С положителен тест за коронавирус са 21 педагози в общините Перник, Радомир и Брезник. Няма заразени сред непедагогическия персонал в училищата. В детските градини са установени два случая на Covid-19 сред непедагогическия персонал, няма болни сред учителите. Експерти на РУО тръгват на проверки по училищата за спазването на мерките, каза началникът на регионалното образование Ваня Коконова.

„Призовавам всички родители, пък и граждани да бъдат по-внимателни, да спазват правилата, да има по-добра дисциплина, дистанцията да се спазва, дезинфекцията, носенето на маските, защото това е важно за нашите деца. Ние, възрастните, трябва да бъдем по-отговорни заради нашите деца”, каза Коконова.

Налице е значителен ръст на заболеваемостта в региона. Общият брой на новозаразените от вчера е 96, сред тях 4 деца и 12 тийнейджъри. Само за ден броят на новите случаи на COVID-19 в региона е скочил повече от два пъти.

 

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *