ВРЕМЕТО днес и утре (22-23.09)

Прогноза за 22.09

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Слаби превалявания от дъжд ще има преди полунощ в югозападните райони.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 10 градуса, в Горнотракийската низина до около 14.

През деня ще бъде ветровито, предимно облачно и хладно. С прекъсвания ще превалява дъжд, в повечето места — слаб. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса.

Вятърът ще бъде северозападен, умерен, в Дунавската равнина временно силен.

В Европа близки до обичайните температури има в западните райони. Чувствително застудява в центъра на континента и на Балканите, а почти в предверието на зимата остават Киев и Москва с температури до 7-8 градуса през деня.

Бързам да ви успокоя: у нас ще остане хладно и в четвъртък, но след това отново ще се затопли и в края на седмицата ще се радваме на температури, близки до 30 градуса през деня.

 

Прогноза за 23.09

През нощта ще бъде хладно, с температури от около 3 до 8 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаб дъжд ще превали само на отделни места рано сутрин.

Ще духа слаб северозападен вятър.

През деня ще остане ветровито, с до умерен северозападен вятър. Облачността от запад на изток ще намалява до слънчево време и температурите слабо ще се повишат, спрямо днешните, като ще са предимно в интервала от 15 до около 20 градуса.

Това са по-ниски от обичайните за периода температури, но както ви обещах, в края на седмицата отново ще имаме стойности над 25 градуса.

Времето в Европа. Над западната част от континента постепенно ще се затопля и температурите ще са близки и по-високи от нормалните за края на септември. Ще бъде и предимно слънчево, но сутрин на места ще има мъгли.

Студено за сезона остава на Балканите, както и в източните части на континента.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *