Полицията арестува двама заподозрени, след като въоръжени разбойници откраднаха 10 милиона евро от бижутериен магазин в Париж

Полицията в Париж арестува двама заподозрени след въоръжен обир в известен бутик за бижута.

Грабежът е станал в магазин „Булгари“ на площад Place Vendome, една от най-скъпите и луксозни търговски зони в Европа.

Полицията е била предупредена за въоръжения грабеж около 12:00 ч. във вторник и е преследвала кола с трима заподозрени вътре. Според сведения групата е откраднала бижута на стойност около 10 милиона евро.

По-късно колата е намерена изоставена. Полицията е иззела и два скутера, за които подозира, че са били използвани при обира.

Полицията е задържала един от заподозрените на паркинга на търговския център Les Halles в центъра на Париж. Друг заподозрян е бил прострелян в крака от офицер, преди да бъде задържан.

Полицията все още издирва третия заподозрян престъпник и е започнало разследване.

Това е третият голям грабеж в магазин за бижута в Париж за последните два месеца.

На 27 юли мъж на скутер открадна 2 милиона евро скъпоценности от магазин Chaumet, преди да бъде арестуван на следващия ден с по-голямата част от откраднатото.

Три дни по-късно двама мъже, въоръжени с електрошок и сълзотворен газ, откраднаха бижута на стойност 400 000 евро от магазин Dinh Van.

Paris ‘Place Vendome е зона за престижни заведения като хотел Ritz, Cartier, Rolex, Chanel, както и Министерството на правосъдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *