Задържаният бургаски бизнесмен е убил изчезналия 28-годишен мъж

Окръжна прокуратура–Бургас му повдигна обвинение по чл. 115 от НК за убийство на 28-годишен

Рагевски няколко дни разчленявал трупа. Засега няма данни в убийството да е замесен друг човек

Сигнал за изчезналия 28-годишен мъж от Бургас бе получен в полицията, след като според негови близки, той бил в неизвестност от 4 август. На 6 август той бе обявен за издирване и криминалисти на ОДМВР-Бургас предприемат оперативни действия за установяването му. След постъпили данни за намерено тяло и извършен оглед в района на езерото Вая е изяснено, че тялото е на издирвания човек. По случая е образувано досъдебно производство, задържан е 56-годишен заподозрян. Предприети са редица процесуално-следствени действия, изясняващи, че задържаният умишлено е умъртвил 28-годишния мъж на 4 август, в град Бургас. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за убийство.

Подробности за случая бяха оповестени днес от директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, прокурор Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и наблюдаващия досъдебното производство прокурор Десислава Трифонова.

Те посочиха, че спрямо задържания 56-годишен първоначално е повдигнато обвинение за отвличане, но впоследствие е квалифицирано по чл. 115 от НК. Убийството е било осъществено с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на задържания.  Разследващите са категорични, че обвиняемият е положил огромни усилия, за да прикрие престъплението от момента на контакта си с пострадалия до скриването на останките от тялото му.

Прокурор Георги Чинев подчерта, че работата по досъдебното производство продължава като прокуратурата и полицията работят за установяване съпричастността на обвинения и към други престъпни деяния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *