Тв звездата Кристина Апългейт разкри във вторник, че е диагностицирана с множествена склероза (МС)

49-годишната актриса обяви състоянието си в Twitter, като каза, че това е бил „труден път“ от момента на диагнозата й преди няколко месеца.

„Здравейте приятели. Преди няколко месеца бях диагностицирана с МС ”, пише в туита. „Беше странно пътуване. Но бях толкова подкрепена от хора, за които знам, че са в същото състояние. Това беше труден път. Но както всички знаем, пътят продължава. Освен ако някой задник не го блокира. “

Тя обясни, че се е обърнала към спътник, който също има неврологично състояние, което може да увреди нервните клетки и да наруши способността на нервната система да функционира правилно – за съвет как да се справя и да живее с него.

„Както един от моите приятели, който има МС, каза „събуждаме се и предприемаме посоченото действие“. И това е, което правя“, добави тя. „Така че сега моля за уединение, докато минавам през това нещо. Благодаря xo.“

Апългейт има 10-годишна дъщеря Садие Грейс Ленобъл със съпруга си Мартин Ленобъл.

Канада има един от най-високите проценти на МС в света, като приблизително 90 000 души живеят с болестта, според Обществото на МС на Канада. Средно, според организацията, 12 канадци се диагностицират с МС всеки ден, като повечето от тях са на възраст между 20 и 49 години. Има безброй симптоми, от скованост на мускулите до световъртеж до проблеми с пикочния мехур.

Апългейт е най-новата знаменитост, която публично разкрива, че има болестта; Актрисата Селма Блеър много пъти е говорила публично за състоянието си, споделяйки подробности за своите борби и симптоми.

„Хората ми пишат с въпрос как го правя“, каза тогава Блеър. „Аз правя всичко по силите си.“

Апългейт преди време беше подложена на двойна мастектомия след диагноза рак на гърдата през 2008 г., докато тя участва в сериала ABC Samantha Who?

За първи път тя стана известна чрез главните си роли във филми като „Не казвай на мама за мъртвата детегледачка“ от 1991 г. и в сериала „Фокс“ Женен … с деца.

Нейният продължителен успех включва участието й като Джен Хардинг в драмата на Netflix Dead to Me, за която работи и като изпълнителен продуцент. В момента програмата е в процес на производство на третия и последен сезон в стрийминг услугата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *