Яница с голямо постижение

Песента носи 20 000 долара на екипа само от въртене в YouTube

 

Народната песен „Мома Яница“ вече може да се похвали с над 20 милиона превъртания в платформата за видеосподеляне YouTube, генерирани за шест години време.

Това е голямо постижение не само за фолклорна продукция, а и за българска изобщо. Така например родни поп хитове като „Играя стилно“ на Мария Илиева и „Ако има рай“ на Графа имат средно около 1,5 милиона гледания в YouTube.

Парчето се изпълнява от попфолк звездата Яница и е авторска композиция по музика и аранжимент на Димитър Милев. Текстът е дело на Тошко Колев. Видеоклипът е заснет от режисьора Радослав Георгиев през пролетта на 2015 година в комплекс “Приказките” край Харманли.

По груби сметки минималната сума, която един роден артист получава за 1000 гледания в платформата, е около $1. Това означава, че екипът на „Мома Яница“ си е заслужил около 20 000 долара само от превъртанията в YouTube.

Песента получава комплименти и от други страни, сред които Бразилия, Сърбия, Албания и Северна Македония.

“Успехът на “Мома Яница” беше огромна изненада за мен и, разбира се, много ме радва този факт. Песента се превърна в моята визитна картичка. Не минава участие, празник, без хората да пожелаят да я изпълня и да ме поздравят. Има хора, които ми се обаждат специално да ме поздравят, че съм успяла да наложа български авторски проект – фолклорна песен. Малки и големи я знаят вече. Аз я изпълнявам с голямо удоволствие и с голяма любов. Не само защото песента е прекрасна, а и се пее за моето име”, сподели преди време пред Планета ТВ изпълнителката.

Единият от четирите албума в актива на певицата е фолклорен и носи името на песента. Яница разказва още, че по време на нейни участия самодейци от различни читалища са я изненадвали с подготвена хореография на “Мома Яница“, както и на други нейни фолклорни песни.

„Всеки път настръхвам и се просълзявам от въздействието на песента върху хората. Изпращали са ми записи от различни училища, където дечица я изпълняват и мога да кажа, че чувството е неописуемо. Наши сънародници, които живеят в Америка, също… Това определено е най-желаната песен в моя репертоар, която публиката иска и по време на клубните ми участия, а аз с удоволствие изпълнявам“, коментира още чаровната брюнетка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *