R&B певецът R Kelly е изправен пред съд по обвинения в сексуално насилие

R Kelly ще бъде в съда в Бруклин в понеделник, когато подборът на съдебните заседатели започва в процеса му за трафик на хора, където присъдата може да доведе до десетилетия затвор за носителя на „Грами“ R&B певец.

Федералните прокурори обвиниха Кели, на 54 години, че ръководи антураж от мениджъри, бодигардове и други, които насилствено да наемат жени и момичета, за да правят секс, и да произвежда порнография, включително детска порнография.

Кели не се признава за виновен по обвинителен акт от девет пункта, който включва обвинения в рекет, подкуп, изнудване и изискване на „абсолютен ангажимент“ от жертвите, изолиране от приятели и семейство и изискване те да го наричат ​​“татко“.

Процесът пред американския окръжен съдия Ан Донъли започва на 18 август и може да продължи няколко седмици.

Кели, чието пълно име е Робърт Силвестър Кели, е в затвора повече от две години.

Един от адвокатите му миналата седмица заяви, че „средствата на Кели са изчерпани“ и че Кели се нуждае от ново облекло за съдебен процес, защото е напълнял в затвора.

Обвиненията за сексуално насилие преследват Кели от 90-те години, когато той записва такива хитове като „I Believe I Can Fly“, за който печели три награди „Грами“ и „Bump n ‘Grind“.

Някои твърдения бяха обсъдени в документалния филм живота му през 2019 г. „Surviving R. Kelly“.

Стотици бъдещи съдебни заседатели са попълнили 22-странични въпросници, целящи да гарантират, че Кели получава справедлив процес.

Обвинителният акт описва предполагаемото малтретиране на Кели срещу пет жертви, Джейн Дейс #2 до #6, някои от които се очаква да дадат показания. Трима са били непълнолетни по време на предполагаемата злоупотреба.

Прокурорите още обвиниха Кели в подкупване на служител от Илинойс, за да получи фалшива идентификация на певицата Алия през 1994 г., когато тя беше на 15, а той на 27, показвайки нейната възраст на 18, за да могат да се оженят тайно.

Донъли ще позволи на прокуратурата да се опита да покаже, че Кели и Алия, която е Джейн Доу #1 в обвинителния акт и почина през 2001 г., са имали сексуален контакт.

Прокурорите заявиха, че Кели е вярвал, че Алия, като негова съпруга, няма да се налага да свидетелства, ако той е обвинен в наказателно преследване.

Донъли каза, че прокурорите могат да представят доказателства, че Кели е малтретирал други жени, включително аудио записи на Кели да крещи и физически да напада жени. Тя също така каза, че предполагаема мъжка жертва може да свидетелства, че Кели го е малтретирал сексуално.

Кели също не се признава за виновен по федерални обвинения в Чикаго за извършване на сексуални актове с пет непълнолетни жертви и обвинения, свързани със секс, от държавните прокурори в Илинойс и Минесота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *